(2015) Lisboa – Malaga


 
I 2015 syklet vi siste del av Portugal og rundt solkysten sør i Spania. Vi satte kursen sørover fra Lisboa mot Algarvekysten og videre mot Spaniakysten. Strekningen som ble planlagt var fra Lisboa i Portugal til Malaga i Spania. Det var relativt fint og flatt terreng – helt til vi kom ned mot Tarifa og kysten rundt Giabraltene.

Det var en fantastisk tur  med gode sykkelforhold hele veien, og spesielt gøy når vi kom litt sør for Lisboa og hele veien ned til Algarve kysten. Det var helt fantastisk å oppleve spesielt vinområdene nedenfor Lisboa, de kjente byene på Algarvekysten Lagos og Faro og områdene rundt de kjente feriestedene i Portugal.

Fineste plass på tur tror vi var Lagos – en idyllisk by på starten av Algarvekysten. Der skal vi tilbake senere en gang – er vi fast bestemt på. Som en bonus tok vi turen innom den kjente og flotte byen Sevilla, som ligger litt inn i landet i Spania.

Etter Sevilla satte vi kursen mot kysten igjen – og besøkte en annen plass som er verdt å nevne – nemlig Gadiz – en fantastisk gammel og ærverdig by helt nordwest i Spania som er blitt et populært badeby for spanjolene.

Mest fantastisk var det å oppleve å være så nært Afrika som vi kunne ved Tarifa og Gibraltar. Det var en mileperle som var oppnådd – ut fra at det var det sørligste punktet i Spania. Bare det å se Afrika på vår ferd – var en opplevelse verd. Husker godt når vi begynte å skimte fjellplatået i Afrika og videre den følelsen med at vi har nesten har syklet fra Bodø til Afrika.

Etter Gibraltar syklet vi hele veien opp til Marbella og opp til endestasjon Malaga – på siden av en sammenhengende badestrand på Costa Del Sol. Oppover kysten fra Giabraltene startet smaken av strandlivet langs solkysten i Spania – noe som fulgte oss helt opp til Malaga. Tro det eller ei – vi bada ikke en eneste gang.

En av de tingene man husker best fra denne turen, i motsetning til alt det fine på turen – var 8-9 punkteringer. Vi hadde to skadde felgband på turen som punkterte slangene våre gjentatte ganger – og Trondy fikk relativ grundig drilling i å lappe dekk på turen.

 
Link til vårt galleri på Smugmug.com fra turen.