Om prosjektet

 

Prosjektet “Tour de Venezia” handler om et sykkelpar fra Bodø, som har sykling som lidenskap på hver sommerferie. Målet er å sykle fra Bodø til Venezia – ved å følge kysten rundt hele Europa. I tillegg til dette målet har det også blitt en del andre sykkelturer rundt i Europa – siden første Europatur i 2009.

Tour de Venezia starter i Bodø og ender opp i Venezia i Italia. Turen går langs kysten fra Bodø til Kristiansand i Norge, deretter danskefergen fra Kristiansand til Hirtshals, for så å fortsette fra Hirtshals i Danmark til Venezia i Italia. Turen går hele veien så langt ut mot kysten som mulig, og det sykles i etapper på 3-4 uker for hver eneste sommerferie. Hver ferie legges opp til en etappe mellom 100-250 mil, og vi tar oss tid til å svinge innom interessante plasser og byer underveis.

Ruten i grove trekk

Bildet på siden viser den planlagte ruten fra Bodø til Venezia, der vi er ute på hvert et nes på turen. Det er viktig for oss å ha vært på alle ytterpunktene som helt vest i Frankrike, helt sør i Spania, helt sør i foten og hælen i Italia og så videre.

Ferden langs kysten går gjennom 9 ulike land fra Bodø til Venezia, og i tillegg har vi syklet noen andre land på tvers av Europa. Til sammen har vi syklet i 14 ulike land til nå, og det blir sannsynligvis ikke flere land før prosjektet er ferdig.

En av utfordringene er å finne veier som det kan sykles på, samtidig at vi skal følge kysten og få med oss så mye av landet som mulig. Dette gjør at milene telles fort på slike avstander på hver eneste sykkeltur. Turene planlegges svært lite og dagene blir til underveis. Vi pakker utstyret på fly og vi vet hvor vi lander. Retur hjem har vi på en helt annen plass og mellom her er det mange mil. Under turen er det en ny plass hver dag, noe som er det mest intressante med turen.

Prosjektet er ventet ferdig i 2022 – det vil si da etter 14 år med sammenhengende sykling – der selve Tour de Venezia har gått over 11 av disse. Avstanden som er beregnet totalt, vil da være tilbakelagt på rundt 2 000 – 2 500 mil.

Prosjektet oppdateres under denne bloggen, samt finnes på Facebook og Instagram som du kan følge. Se oversikt over våre sosiale medier under “Om oss\Sosiale medier”.