(2011) Zurich – Monaco


 
Sykkelturen fra Zurich til Monaco i 2011, var en vel spenstig tur for noen Bodøværinger.

Denne turen er ikke med i “Tour de Venezia”, men det var vel egentlig her ideen med å sykle Bodø til Venezia ble laget – noe vi la opp til i planleggingen etter dette året.

Bemerkelsesverdig gøy å sykle i Alpene og med de flotte plassene som Bern, Basel og Lausannesjøen – var dette en fantastisk opplevelse. Vi følgte langs fjellkjeden på langs mot Frankrike – ved å følge en dal nedover fra Zurich til nedstingingen ved Lyon. På kartet så det ut som om det var en fin dal å følge – bare at det gikk vel mye opp og ned her mellom alperekken.

Fra 400 meters høyde i Zurich til over 2200 meter i Alpene, før vi kom ned til normale forhold i Lyon i Nord Frankrike. Her tok vi to dagers fri etter å ha blitt kjørt voldsomt på stigninger sammenhengende i over en uke fra Zurich. Lyon er et av Frankrikes største matmekka og det var ikke feilt her med hviledag. Vi fikk derimot ikke annen hotell enn et lite en stjernes hotell midt i sentrum – med kun et ledig rom i 5 etasje – uten heis og der vi måtte ha både sykler og bagasje på rommet. En liten arbeidsøkt bare det faktisk.

Veien videre fra Lyon gikk ved siden av elven Rhone ned til Marseille, og videre ved å følge kysten til Nice og Monaco. Her var vi i helt ned i det nederste punktet i Frankrike – næmlig Hyeres ved Toulon for å følge kystlinjen. Å besøke Marseille på sykkel var også en opplevelse verd turen. Marseille er en gammel kjent by med mange serverdigheter og plasser man bare må besøke – og da er det fint å ha sykkel tilgjengelig.

Turen videre fra Marseille gikk gjennom den franske riviera med kjente plasser som Toulon, Saint-Tropez, Cannes og Nice, men de fineste plassene var nok de som ligger mellom storbyene. Vi var på turen innom Cassis, Sainte-Maxime, Frejus og Antibes – som absolutt er verdt å besøke.

Ryggen til Trondy kollapset den siste delen fra Marseille til Monaco, og turen måtte avsluttes der med et sykehusopphold. Men – vi nådde målet vår på turen og strekningen Marseille – Monaco ble da et lite bidrag til Tour de Venezia.

 
Link til vårt galleri på Smugmug.com fra turen.