(2013) Trondheim – Bodø


 
Sommeren 2013 ble den første delen syklet av 2 deler på norske landeveier. Turen fra Bodø til Kristiansand er en del av “Tour De Venezia” og først ut var strekningen mellom Trondheim og Bodø.

For å ha en mest mulig opplevelse av vårt lange land, valgte vi å sykle kystriksveien fra Steinkjer til Bodø. Turen ble 15 mil ekstra pluss mange ferger – men du verden for en opplevelse med en så fin kyststrekning vi har her nord.

Vi syklet fort turen fra Trondheim til Namsos, der opplevelsene virkelig begynte. Vi valgte å ta med oss noen øyer på turen oppover, og dro ut til Rørvik og den fantastiske Leka øya. Her bodde vi i steinhytter i rene viking stil.

Videre tok vi en avstikker etter Brønnøysund – der vi tok ferge fra Horn til Vega. Vi syklet over øya Vega, og hadde en fin overnatting i et rorbuanlegg. Deretter tok vi båt til Sør Herøya, og syklet over hele Herøya og Dønna – for så å ta ferge inn til Sandnessjøen. Dette ble noen mil omvei – men var absolutt verd det.

Deretter ble det en lang og regntung ferd gjennom Nesna, Gildeskål og videre til Bodø. Til alt hell har vi ei flott hytte i Gildeskål – som vi hadde som siste milepæl før vi hadde siste etappe til Bodø.

I 2016 syklet vi strekningen Trondheim til Kristiansand, der vi hilset på slektningene våre i Kristiansand.

 
Link til vårt galleri på Smugmug.com fra turen.