(2012) Nice – Roma


 
Som en fortsettelse av turen fra Zurich til Nice i 2011, fortsatte vi i 2012 ferden videre fra Nice til Roma.

Turen var en 3 ukers tur og var fantastisk på alle måter. Som en start på turen syklet vi på nytt strekningen Nice-Monaco, spiste på de samme stedene i mellom og måtte bare ta en øl i havna i Monaco – og da hos de samme italiener som eide en bar midt i havna som vi møtte året før. De var happy med at vi skulle sykle til Roma denne gangen – men så på syklene våre, ristet bare på hodet og kalte oss “Cracy Norwegian”.

Vi syklet videre fra Monaco til Menton og videre til den første byen i Italia – Sanremo. Herfra fant vi ut at vi kunne følge verdens lengste sykkelvei, som gikk fra Sanremo og helt opp til Genova – helt øverst på Italia kysten. Denne sykkelveien er unik i verden – ut fra at den er laget på en gammel jernbanespor. Jernbanesporet er fylt igjen og asfaltert – men har beholdt alle tunellene på turen. Opplevelser på turen var at vi kom innom alle de gamle fine italienske landsbyer og de fantastiske flotte fiskelandsbyer – som lå på turen oppover den italienske kysten.

Andre plasser som var gøy å få med seg er jo selvsagt Piza og tårnet. Men, plasser som man sjeldent får med seg er plasser som Cinque Terre (de 5 landsbyer) og Portofino som er italiener sitt eget sommerpalass. Her var vi innom alle plassene, tok toget gjennom fjellet og ut i lyset til en ny idyllisk liten fiskelandsby.

Turen fra Genova til Roma – var en av de flotteste strekningene vi har opplevd – mye for alle små italienske plassene som er helt unike og ligger på verdensarv listen.

 
Link til vårt galleri på Smugmug.com fra turen.