(2009) Amsterdam – Paris – London


 
Vår aller første tur i Europa gikk fra Amsterdam – Paris – London.

Dette var en tur som var lite planlagt og vi viste ikke helt hvor veien bar. Vi visste heller ikke hva vi gikk til og var helt uerfarne på området. Vi hadde ikke sykler, langt mindre oppakning og noen idee om hva vi måtte ha med oss. Dette måtte vi kjøpe inn rett før turen.

Vi hadde sett oss at vi skulle sykle fra Amsterdam og videre nedover kysten mot Normandie. Det syntes vi så fint ut på bilder og Normandie er jo en kjent plass fra D-dagen i 1945. Vi hadde heller ikke bestilt flybillett hjem – ut fra at vi ikke viste hvor vi var henne når ferien var over.

Snakk om planlegging. Dette ble bare en del av turen, der vi endte opp med at vi syklet fra Amsterdam, via Paris, opp til kysten igjen og tok turen gjennom Normandie og helt ned til Cherbourg. Deretter dro vi til England med ferge fra Cherbourg til Portsmouth – for så å sykle opp til London der vi fikk bestilt oss plass på fly hjem igjen med sykler og det hele. Dette – på litt over 4 uker – var en fantastisk tur og her ble vi virkelig bitt av basillen som har vart i mange år.

Det var en tur der vi på på mange måter ble virkelig ble satt på prøve. Vi hadde ingen erfaringer med sykkelturer med en så lang strekning, heller ikke god nok sykkeltrening og kondisjon. Det var bare en tur som ble til etter hvert som vi syklet, og vi syklet ut av Amsterdam uten å vite hva som vi hadde i vente. Det ble bare så bra ferietur – og et minne for livet.

Vi fikk sett det meste av hva Nederland, Belgia og Frankrike kan by på. I tillegg fikk vi oppleve England på to hjul, og bilder fra Eiffeltårnet og Westminsters Bridge med våre sykler – på samme tur – sier vel litt om innholdet.

Denne turen var den første, men en viktig tur som dannet grunnlaget for alle våre sykkelturer i Europa. Vi brukte over 4 uker på turen og tilbakela omkring 180 mil på sykkelsetet – fordel på 4 land. Det var et under at Randi holdt ut – men, tror det var et større under at Trondy holdt ut på tur.

Dette ga mersmak – men ingen av oss trodde vel at det skulle vare i mange, mange år fremover.

 
Link til vårt galleri på Smugmug.com fra turen.