(2010) Paris – København


 
I 2010 syklet vi Europa på tvers fra Paris til København. Ideen med “Tour de Venezia” var ikke påtenkt da vi syklet denne turen, og strekningen gikk på tvers av Europa der Moselelven sto i sentrum.

For de fleste enn Randi, hadde det holdt med å sykle kun Moseldalen – en strekning på 40 mil bare det. Men – det var ikke nok. Vi måtte planlegge turen helt fra Paris, og ende opp i Danmark. Det er vel den lengste turen vi har hatt – men det var en fantastisk opplevelse og anbefales for alle og enhver.

Vi syklet fra Paris og opp mot Nord-Øst Frankrike, nærmere bestemt til Metz der Moselelven starter. Moselelven går gjennom Moseldalen fra Metz i Nordøst Frankrike til Koblenz i Tyskland, der Moselelven ender til slutt opp i elven Rhien. Det arrangeres mange sykkelturer for grupper i dette området, der man får sykkel, frakt av bagasje, mat og hotell som “ferdigpakke” – men, det å være helt uavhengig sykkelturist er en fryd på slike plasser.

Moseldalen er rundt 40 mil med helt flatt område – der man følger fysisk eleven helt nede på bredden langs hele veien. Dersom man starter fra Frankrike – så renner elven nedover og man følger bare med strømmen. På turen sykler man gjennom Frankrike, Luxemburg og Tyskland – der man kan krysse over elven med små ferjer – mellom Tyskland og Frankrike eller mellom Tyskland og Luxemburg. Helt unikt med andre ord – og det er helt klart skille mellom landene i språk, kultur, mat og drikke.

Det er helt unike byer, slott og utallige vingårder langs hele elven – blant annet kommer den kjente Riesling hvitvinen fra dette området.

Når vi kom til Koblenz fortsatte vi turen langs Rhien – nedover til Køln – og for så å sette kursen videre til Hamburg og Danmark.

På en del av turene våre, er det ikke bare solskinnshistorie å fortelle. Regn er generelt en demper for de glade dagene på to hjul – noe vi fikk merke ekstra kraftig på turen fra Paris til København. Det var en del regn på turen – men i Danmark kom vi midt opp i det værste regnet på 50 år – noe som var omtalt i lokalavisene som riktig ille. Vi hadde tre dagers sykling fra grensen i sør og opp mot København – i en vanvittig sammenhengende regnskur. Alt var vått – alle klærne, teltet, trusa.

Men Randi holdt humøret oppe for oss begge to – med alltid et smil selv om nordlandsbunaden er på både kropp og utstyr.

 
Link til vårt galleri på Smugmug.com fra turen.