Det er nå klart for Tour de Venezia 2017.

Bordeaux – Cherbourg – Dublin

Distanse: 110 mil

(Pluss: 17 mil i Irland)

Dato avreise: 14.07.17

Ankomst reise: 08.08.17

Distansen er altså bestemt, det blir Bordeaux – Cherbourg – Dublin i år. Distansen er ikke så lang i år og befinner seg stort sett i et flatt landskap. Dette blir en liten oppveiing fra i fjor, der Norge og regn sto i sentrum. I og med at distansen ikke er så lang i år på kyststrekningen for Tour de Venezia, gir det oss mulighet for å tenke litt utenfor selve tour’en i år. Vi skal derfor ta ferge fra Cherbourg til Irland for å sykle opp til Dublin. Dublin er ikke en del av Tour de Venezia, men blir en avstikker etter at vi er i mål med kysten i Frankrike.

Cherbourg ligger helt på vestkysten av Frankrike – rett nedenfor Normandie mot England siden. Det var her vi stoppet det første året når vi syklet Amsterdam – Paris – London i 2009. Vi har tidligere syklet fra Portugal – Bordeaux i 2014, slik at det er årets etappe som mangler på denne siden av Biscaya bukta.Machine generated alternative text: Cherbourg-Octeville Guernsey Le Havre perros-G uirec Rouen Ves _ Granville Mont Saint-Michel Ty Croas Quimper Wie C6ncarneau 465t 1 210km Rennes es D213 Caen An ers Parc naturel .régional du Perche J Le Mans Nantes Tours Parc naturel régional Loire-Anjou-Jourajne Saint-Jean-de-Monts Bay of Biscay a Roche-sur-Yon Niort La Rochelle fort Ag37 Poitiers Angouléme Qrc naturel rtégional de la_Brenne Y •imoges Parc Naturel Régional Périgord, Limousim Paris Versailles Orléans Bourges France Clermon —Åarc Naturel 'Millevachess en Limousinro Ro Saintesr Vensac Bordeaux Go le Péritueux BriVe•la-Gaillarde BerVrac

Etter planen skulle vi ta toget fra Cherbourg til Paris for å ta flyet hjemover. Det er en kjedelig og kjent strekning, og i Paris har vi vært hele to ganger tidligere med syklene. Vi har derfor bestilt ferge billett fra Cherbourg til Rossalare i Irland. Dette er en havneby som ligger 17 mil fra Dublin, der vi skal gå i land og sykle opp til Dublin. Vi tar fly hjem fra Dublin og avslutter ferien med et par dager som turist i Dublin. Dette er helt utenfor ruten, men et gøy alternativ til Paris.

Årets etappe går tvers igjennom Bordeaux sine kjente vindistrikter i nord, og vi svinger også innom det kjente Cognac distriktet – som ligger 8 mil nord for Bordeaux. Det blir videre en reise gjennom en rekke flotte plasser som Santes, La Rochelle og videre opp mot kjente Brest – før vi svinger mot Cherbourg som endepunkt for årets tour. Vi blir også å få til en tur innom Jersey øya på tur opp mot Cherbourg.

Det skal bli en nytelse å se alle kjente landemerker på denne strekningen. Vi skal blant annet innom det kjente tidevanns hotellet Mout-Saint-Michel – som er fra år 500-600. Hotellet som er en gammel borg ligger ute i havet og er kun tilgjengelig ved lavland.

Nok engang – Frankrike – here we come…


Kommentarer

kommentarer