Målet med etappen i dag var å nå La Rochelle – en strekning på rundt 8 mil. 

La Rochelle er et ferieparadis for franskmenn – og bærer preg av det. Det er som regel fullstappet med turister der i høysesongen – men du verden for en fin by – og en by full av liv og røre.

På veien til La Rochelle – var også byen Rochefort – en annen kjent by og en kjent osteplass for hele verden. Dette kunne bli en fin dag.

Dagen startet med nordavind og regn – og vi hadde mest lyst til å ta en fridag. Men tidsskjemaet er stramt og vi måtte bare trosse været. Fra 32 grader i går til 20 grader og pissregn i dag, ble det en våt start på dagen. 

Vi har fullt regnsett med oss bestandig, men kun delvis regnklær ble påmontert i starten. Det holdt faktisk i dag – da det var mest duskregn mesteparten av dagen – og tross alt over 20 grader.

Turen i dag gikk som sagt innom selveste Rochefort – byen med den beste franske osten. Vi hadde en fin pitstop der, og fikk forsket litt ut av byen – for vi satte kursen videre. 

Her spiste vi lunsj – og gjett hva slag ost som ble anbefalt – kortreist mat i hvertfall – men du verden så god osten var i hjembyen da.

Det var litt regnfull rundt Rochefort i dag, og det passet bra at vi måtte søke ly i byen.

På strekningen mot Rochefort måtte vi sykle mesteparten av strekningen på litt mer trafikkerte veier. Det er alltid litt ekstra pes med det – men strekningene blir som regel kortere da.

Like før vi kom frem til Rochefort – fant vi en snarvei inn til byen – som ble en skikkelig fin opplevelse. Det var en liten, eldgammel by – med en enorm steinbru – som sikkert fra gammelt av skulle beskytte byen. Kult var den i allefall.

Bildet under viser gammel byen tatt fra brua.

Etter en rask lunsj og en pust fra regnet -satte vi kursen fra Rochefort til La Rochelle – i fortsatt regn.

Etter noen mil på landeveien, var vi vel fremme i La Rochelle mot slutten av dagen. 

Randi fikk sjekket over utstyret og så at det ikke har blir noe som var vått etter turen – det var bra. 

Etter litt klær bytte ble det tid til litt foto av La Rochelle – som er virkelig en veldig fin by som kan anbefales.Kommentarer

kommentarer