Da var det ingen vei tilbake igjen – sykkelfruen har pakket – og er klar til nye eventyr langs kysten av Europa. “Point of no return” har fått en ny betydning.

Årest etappe av “Tour De Venezia” starter på lørdag den 14 september – og går mellom Malaga i Spania til Marseille i Frankrike. Kun litt over 200 mil denne gangen.

Nye nesten 4 uker på sykkelsetet er et faktum – til sykkelherrens store fortvilelse. Stemningen er på topp, men formen er langt fra på plass. Mildt sagt forferdelig.

Årets oppkjøring har bestått i noen få sykkelturer på forsommeren. En liten forsmak på sommeren og skulle bli den sommeren med beste oppladning på sykkel ever.

Men – slik ble det altså ikke.

Det ble for varmt i sommer – egentlig all time high nordnorsk sommer – og ettersom man kunne sykkel nesten uansett på døgnet – sommeren rundt – ble det lite med sykling – nesten nada.

Så – sykkelherren ser frem til en fantastisk rompetrim de første dagene.

Sykkelfruen fikk erstattet noen sykkelturer med gode og lange fjellturer – med sykkelherren som sjåfør da – som sto for befrakting til og fra fjellturene. Optimal rollefordeling med andre ord.

Årets etappe starter i Malaga – der vi starter å sykle på morgenen søndag den 15 september. Det er strake sol kysten oppover og ettersom temperaturene er litt mer enn middels nordnorsk standard, har turen i år blitt lagt til så sent på året som mulig. Derav fra september til oktober.

Vi planlegger å være i Marseille rundt den 07 oktober – det må vi – for flyet går fra Nice den 08 oktober.

Ja – sa faktisk Nice som avgangsted for retur – det går nemmmmmmelig ikkkkkee SAaaaaaaSs elllleer Norwegggg….. fra Marseille – så fantastisk bra.

Strekningen Marseille – Nice syklet vi i 2011 når vi tok turen over alpene fra Zurich til Monaco. Turen i 2011 gjennom alperekkene og via Lyon til Marseille, var før vi kom på den gærne ideen med å lage et reisemål til Venezia – fra Bodø – med å følge kysten rundt Europa.

I 2012 syklet vi den egentlige første planlagte etappen på “Tour De Venezia”, da vi kjørte på med Nice – Roma. I årene før fra 2008 som var den første sykkelturen – var vi innom litt av kyststrekningen og mye innland. I de neste årene etter 2012 var det da bare å sette opp etappene rundt kysten av Europa, for å sy sammen hele strekningen fra Bodø til Venezia.

At vi i år sykler strekningen Malaga – Marseille betyr at vi har etter å ha gjennomført etappen fullført hele veien fra Bodø til Roma.

En milepæle i år med andre ord.

Etter å ha tråkket i noen uker med sol, blir det tog mellom Marseille og Nice. Gidder ikke å sykle mange mil ekstra – der vi har syklet tidligere – derav tog.

Det ryktes at vi skal over Pyreneene i år også – noe som kan by på en spenstig runde. Det har vi opplevd før – i 2014 – da vi syklet Lisboa – Bordeaux. En hinsides opplevelse da – den gang fra forsetet på et tog oppover fjellsiden. I år – sykling – men litt mindre høydemeter på østkysten enn på vestkysten.

Syklene og utstyret er ferdig pakket og klart, og vi ser frem til en ny opplevelsestur gjennom Spania og Frankrike. Vi må bare i år som i fjor – oppfordre alle til å være med oss i våre opplevelser – de er som regel fantastiske – i hvertfall på bloggen.

Så – Like oss og Del oss så mye du orker på Facebook.


Kommentarer

kommentarer