Det er søndags morgen – etter en sykkelfri lørdag i Papenburg.

Dagens handlagde frokost verdsettes nok engang i et romantisk tysk vertshus – et vertshus som var overfylt av juggel og gamle ting.

Som å være tilbake på 1930 tallet engang – men maten og kaffen var nymodens.

Vertshuset som vi booket dagen før igår – var mye billigere enn hotell – og mye bedre enn telt. Dette ble vår siste overnatting hos den tyske vertsfamilien, som ønsket oss god tur videre.

Etter deres mening – var vi gale – og håper de tenker på sykklingen.

Vi har nettopp bevist at det går an å ligge i senga nesten en hel dag, hvis man har 17 tunge mil i beina fra dagene før. Når man først har betalt for et rom, bør man bruke det man kan. Gårdagen var lat – vi vet det.

Alle vet at toppidrettsutøvere hviler lenge og langt etter en kamp – vi brukte samme oppskrift i dag.

Taktisk valg – for de neste 8 mil er allerede pekt ut i retning Nederland.

Trebåt etter trebåt ligger fremdeles som perler på en snor gjennom byen – og i kanalene langt ut av byen.

Ingen tvil om at Papenburg er en stolt båtbyggerby. Byen er mest kjent for sitt Werft, som i generasjoner har produsert fine trebåter.

Med dette vinker vi adjø til Papenburg – og Nederland neste – tror vi.

Langs veien mot Nederland, er det et fantastisk skue på gammel tysk byggestil.

Husene blir mer og mer nedenlanske av utseende. Eller er det de nedenlanske hus som er lik tyske?

Tja – hvem vet.

Godt igang mot Nederland sykler vi innom byen Leer, som er siste tyske grenseby mot den nederlandske grensen. Vi er kun 2 mil fra grensen nå. Skulle bare ha en rask stopp her.

Byen Leer er for oss fantastisk og pyntet til fest og VM kamp – mellom Tyskland og Mexico. Både storskjermene og pølsebodene står klare for oss.

Etter en rask intern diskusjon – kom vi samlet frem til at sykkelfruens team ikke kunne stå imot presset. Vi booket hotell i sentrum – vi skal se på tysk VM kamp i hjemlandet.

Da ble det bare 2 mil isteden for 8 planlagte mil i dag. Må ha de 6 milene tilgode til i morgen til nederlandske Gronningen – tror ikke de stikker av uansett.

En ganske stor prosentandel av byens 34 000 innbyggere, er ute for å delta på kveldens store fotballfest. Det er også et stort marked i byen, med masse lokale bønder som selger lokal mat og litt drikke.

Øl’let Jever er laget her i byen. Det hjelper på for oppmøtet vil vi tro – og her er vi midt oppi det hele.

Det ble ikke det helt store resultat for Tyskland, tror de er vant med å gå på en smell i Russland – sånn rent historisk.

Men – pølse og party det kan de. Musikk, fest, tivoli, pølseboder, lokal mat, lokal drikke, fotball VM, musikkorps og hoppeslott. Noe for enhver tysk smak.

En gøy opplevelse med andre ord – også for oss nordmenn som er vant med Kapt. Larsen.

Gamlebyen i Leer er regnet som historisk viktig, da de gamle husene er i svært god stand og godt vedlikeholdt. Gatene i gammelbyen er vakker og variert brolagt.

Det er tett av antikvitets butikker i gammelbyen, og man får fornemmelen av gamle tider når man vakler omkring her. Husene er nok eldre enn antikvitetene som selges her.

Nederland og nederlandske tulipaner er vi klare for i morgen – da blir grensen nådd utpå dagen en gang – garantert – om vi så skal sykle dit.

Bare 6 flate mil i morgen, 26 igjen totalt. Skal bli herlig å se red light om litt.


Kommentarer

kommentarer