Den fantastiske og massive Montpellier må bare besøkes. Det er den kraftigste og massive byen på turen. Den ligger heldigvis på ruten vår.

Den er fantastisk. Kort og greit, over og ut.

Da vi rullet oppover hovedgaten mot “Place de la Comedie” som det store torvet heter, følte vi en stor stolthet på vegne av det franske folket.

Det er enorm og omgitt av enorme gamle erverdige franske bygninger. Og så fulle av liv. Denne byen lever virkelig.

Skulle gjerne vært her en uke.

Byen ble grunnlagt år 985 før Kristus. Er vel da romerne herjet sånn ca, men byen oser av fransk storhetstid – lenge etter romertiden.

Byen er kjent for sitt store universitetsmiljø med 47 000 årlige studenter, fordelt på 16 fakulteter. Byen bærer preg av gammel og moderne arkitektur, og er den 8 største byen i Frankrike.

På fransk betyr “Mont” høy og “Pellier” betyr pastellblå. Vet ikke hvorfor byen har fått det navnet fra, den er ikke pastellblå i hvert fall.

Vi vet ikke hva vi kan sammenligne Montpellier med av byer vi har besøkt. Mulig med Bordeaux faktisk.

Litt samme stil på bygninger og torgplass.

Byen gir massiv fransk stil på sitt beste, fullt av trubadurer i gatene med sin franske musikk og tilhørende fransk matlukt overalt.

Det er flott å være sykkelturist nå for tiden.

Det er fint å sykle i dette området. Er et flott landskap og stort sett padde flatt.

Det er mye tettbebygget strøk langs hele kysten her. Det blir litt kule små byer eller nærmer landsbyer som vi kjører igjennom.

Det som er kult med små landsbyer, er alle de små markeder og loppemarkeder som popper opp. Litt gøy å rulle gjennom.

Vi har også kjørt igjennom et naturreservat, som her nede stort sett består av sumpområde med rikt fugleliv.

Kjedelige greier for oss nordmenn.

Og du syke blogger – nå begynner rumpe og lår å bli herdet. Bare å trø på de siste milene i god tro på at vi holder helt frem til Marseille.

Og – vi har et fly i Nice – dit skal vi også. Da med gyldig togbillett. Strekningen Marseille til Nice har vi syklet i 2011, da vi kom ned fra alpene via Zurich og Lyon.

Vi har også syklet Nice til Roma i 2012, så når vi kommer til Marseille – er vi ferdige med kysten helt fra Bodø til Roma.

Liten milepærle i seg selv og motivasjon for å sykle to år til, for å komme seg helt rundt til Venezia – som er målet vårt.

Men da er det stopp. Det er sikkert.

Faktisk, helt sikkert.


Kommentarer

kommentarer