Søndag formiddag den 03. juni rullet vi ut fra Color Line fergen i Hirtshals og gav oss i kast med danske landeveier.

Kun tre land er på menyen i årets ritt. Først litt danske pølser, så litt tysk øl og deretter litt nederlandske tulipaner.

Nå er vi kommet helt ned til Thisted – en flott plass på vestkysten av Danmark – omlag 17 mil fra startpunktet – etter sykkel gps’n.

Dagen i går ble avsluttet i sjarmerende Blokhus. Dit nådde vi første dagen. Vi fant en ikke så altfor fin camping – med det fikk holde. Middag for 2 på campingen bestod av et par svette pizza biter – som stammet fra Kristiansand. Når man bare har syklet langt nok, smaker alt himmelsk.

Mandag morgen startet vi uthvilte og la kursen fra Blokhus til Slettesand. Slettesand er en bitte liten plass med fantastisk havutsikt.

Det kom busslaster med danske pensjonister, som kom for å speide ut mot det blå. De så rart på oss når vi svarte på spørsmålene om hvor vi kom fra og hvor vi skulle. Tror ikke det var språket som var problemet.

Vi ble etter som milene preget våre utrente lår, ganske lei av motvind – sterk sådan. Vi la derfor kursen mot Thisted – som er litt lengre inn i landet – men ennå ved kystenlinjen. Også i dag hadde følgebil og celebert selskap. Vi tok et raskt konebytte på en av dagens etapper. Sykkelfruen Randi fikk skyss av Kåre, mens den nyoppdagede sykkelfruen 2.0 overtok mann og sykkel.

Det blåser i Danmark – spesielt på vestkysten. Dag to ble også kjørt i en ufordragelig motvind – men du verden for et vær utenfor vinden. 25 grader, sol og det hele.

Vi skulle ha syklet andre veien – da hadde det vært perfekt – men da hadde vi ikke fått feirer 10 års jubileum i Amsterdam etter endt sykkeltur.

Heller mil etter mil med motvind – enn ei feiring mindre i Amsterdam.

Danmark er et spennende ferieland – mye fint å se her også. Men – gode i norsk er dem ikke. Så lenge ordtaket “Det er deilig å være norsk i Danmark” stemmer – gjør det ikke så mye.

Vi er så heldige å treffe innom et par tre flotte små havnebyer på gårdagens og dagens etappe. Det gir litt lykke i hverdagen og lager litt minner fra turen – og kan konstatere at selv danskene har det flott her.


Kommentarer

kommentarer