Mine damer og herrer, gutter og jenter, bloggere og følgere, kongen av Danmark og andre monarkier – Sykkelfruen har en kunngjøring.

VI ER KOMMET TIL AMSTERDAM!!!!!!

Dette er endestasjon og den siste byen i Nederland, under årets eventyr av Tour de Venezia 2018. Vi har nok en gang klart å gjennomføre turen – med ikke så alt for mange problemer underveis.

En ting er sikkert.

Hirtshals – Hamburg – Amsterdam = Check

Det er ti år siden vi var her sist – også da med sykler og full oppaking. Da skulle vi sørover – og det var starten på dette sirkuset. En stor milepæler er nådd og det kjennes så ufordragelig bra ut. Nå er selv vi stolte!

Nå er vi helt ferdige med Danmark, Tyskland og Nederland, på årets løp til Venezia. Gjenstår nå å kompleter Spania og Frankrike til neste år – så er det bare Italia igjen fordelt på de to siste årene inn til 2021.

Det var bare ufattelig deilig å vondt i lårene, å rulle inn til Amsterdam – selv med litt våt luft innimellom.

Ved å ha gjennomført årets etappe, har vi til nå syklet ferdig hele strekningen fra Bodø til Malaga i Spania. Etter neste år er vi ferdig med hele veien til Roma.

Snart normale ferier med andre ord.

De to siste dagene har vi brukt fra Zwolle – den fantastiske Hansa byen ca 10 – 12 mil nordvest for Amsterdam.

Vi innledet gårdagen med å sykle til Kampen – nok en liten betydningsløs prikk på kartet – deretter til Lelystad og Almere.

Men – Kampen – var ikke bare en prikk på kartet. Det var faktisk en helt annen og ny stor og solid Hansa by – på linje med Zwolle.

De er helt fantastiske disse Hansa byene i Nederland, bygget på 1600 tallet og fremstår stort sett i samme stilen som fra da.

Er et must å besøke en Hansa by.

Lelystad var ikke noe særlig å oppleve, og definitivt ikke strekningen mellom Lelystad og Almere. Bare våtsump området som kalles nasjonalpark her nede. Antar at det er noen ville and som hekker der.

Men – Almere derimot – er en helt annen konsept enn alle andre byer og plasser her nede. Det er en øde plass som har blitt bygget opp i den villeste futuristiske stilen – med oppdrag for å huse plass til alle som jobber i Amsterdam. En fremtidsrettet, smart, selvdrevet boligpark.

Helt eksepsjonelt boligpark, som er bygget i en topp moderne stil – med en full og smart infrastruktur. Til og med noen minihus er det tenkt på – på et gedigent område.

I Almere køyet vi for natten og fant det fantastisk Apollo hotell – med en Bier fabrikk utenfor – bygget som en tønne.

Kunne passe bra – og ble ikke telt her heller, faktisk.

Veien til Amsterdam fra Almere, var spennende. Alt fra røde tofelts sykkelveier, til sykkelvei mellom motorveiene – til små sykkelstier med sauer på.

Sauene ble observert ca 5 km utenfor Amsterdam – mulig kortreist mat for de lokale Amsterdam’erne.

Men – du verden så maks deilig det var å følge skiltene med “Amsterdam” på – og som tikket ned med kilometer for kilometer. Snart i mål.

Det har vært fantastisk å være norsk i Danmark, det har vært fantastisk å være norsk i Tyskland, det har vært fantastisk å være norsk i Nederland.

Bare tre land på årets tur, og det holder.

Nå skal vi ha et par late dager i Amsterdam, nyte et sykkelfri øyeblikk og hvile både rumpeog lår.

Det er utrolig kult å ha sykler i store byer, og så utrolig kult å ha egne sykler med seg.

Det er nok ikke mange som drar en sykkel med full oppakking, gjennom Red Light District i Amsterdam. Vi har gjort det to ganger – med 10 års mellomrom.

Vi har et siste oppdrag å utføre – det er å klargjøre syklene for stjeling. Vi skal om sagt etterlate syklene i Amsterdam og håper på at noen kan overta dem etter oss. Det blir det store i morgen – nå, hotellbooking og litt byliv.

So long – og takker for følget så langt.


Kommentarer

kommentarer