Ja – nu sitt vi på fredag den 13’ende, dagen før dagen på vår 12’vte tur på Europa rundt.

Vi har akkurat lest på alle mediene om fryktelig nedbør, tornado og stor flom langs kysten av Spania. På Twitter hagler det med bilder av store ødeleggelser.

Værste regnet siden 1917 sies det – værste på 102 år med andre ord – midt oppi her er vi om noen dager – og de skal vi dra frivillig. Sykkelfruen gjør det i hvert fall frivillig.

Vi har undersøkt endel nå og det er jo store ødeleggelser rundt Valencia og Alicante. Vi har planlagt 4-5 dagers sykkeltur fra Malaga og opp til Alicante, og vil jo komme midt oppi storflommen. Med sykler og full oppakking, med telt, primus og det hele.

Flyplassene i Valencia, Alicante og Murica er stengte – Malaga er ennå åpen da vi sjekket nå sist.

Det er meldt store nedbørsmengder rundt Malaga fra helgen, og vil nok følge oss første del av veien oppover Spania.

Veien som vi har tenkt oss ut å følge er ødelagt på tre steder rundt Valencia, Alicante og Murcia. Jernbanen er også ødelagt rundt dette området så vi vet ikke helt hvordan vi skal komme oss rundt.

Var vel denne jernbanen som vi for oss å være løsningen på flommen på veiene.

Vi må bare dra nedover og satse på at vi kommer oss frem. Flyet går i morgen og vi har ikke noe valg. Videre oppover Spania fra Barcelona og inn i Frankrike er det antatt å være relativ greit fremover.

Vi ser det strømmer på med informasjon om ødeleggelser rundt Alicante, tragisk og håper at det ikke går utover så mange spanjoler for tiden.

Spennende start på årets sykkeleventyr.


Kommentarer

kommentarer