Etter gårdagens regntunge hviledag, er vi klare for neste etappe ned til Lyngdal.

Vi starter i Flekkefjord tidlig på morgenen i et strålende solskinn. Ut av Flekkefjord ser vi et av de første skiltene til Kristiansand – der vår endestasjon er.

Det nærmes seg stadig.

Litt kjipt å ikke kunne følge E39 – pga tuneller og mye trafikk – slik at oppgitt avstand på litt over 10 mil til Kristiansand – blir på nærmere 20 mil på sykkel.

Men – vi ser det positive i det – det er jo da bare 20 mil igjen da.

Vi må ta en lengre omvei enten opp fjorden til Liknes på den gamle E39 eller via Farsund på en sidevei ned til kysten. Omveiene er omtrent like lange. Vi velger den siste løsningen og håper på mer slett terreng og mindre bakker.

Men – først skal vi jukse litt gjennom tunellene – slik at vi slipper unna Liknes og kan sykle direkte via Farsund.

Det er ikke lov til å sykle gjennom tunellene her nede. MEN – Randi er så heldig å har ei god venninne her nede, nemlig selveste Janne.

Hun er så snill og kommer å henter oss utenfor den første tunellen og kjører oss begge tur for tur gjennom tunellene. Det går bare et sett med sykler i bagasjerommet – slik at det blir dobbelt opp med kjøring for Janne.

Med andre ord svært hyggelig gjort – og vi får til og med nykokt Evergood kaffe i bilen.

Det sparer oss for noen mil omvei via Liknes.

Det har egentlig ikke vært noe særlig å fortsette på sykkelveien uansett – går over fra asfalt til grus der vi blir hentet.

Slik er livet.

Snart blir resten av sørlandet unnfanget av to gærne syklister.


Kommentarer

kommentarer