Det er bare så fantastisk – som vi sykkelturister bare kan drømme om oppleve.

Det er lørdag – vi bevilger oss hotell i dag.

En plass på et kjedelig strandhotell – en plass mellom Valencia og Barcelona. Faktisk bare en kjedelig plass inni mellom strendene.

Hotellet er bra, med frokost og det hele som betyr noe. Vi rigger oss til på rommet og titter ned på plassen under. Der rigges det opp til party. Det har vi ikke bestilt.

Live band med to musikere som spiller svenska favoritter på spansk. Livet er herlig. Mulig. Vi skjønner ikke teksten – men melodien på svenska favoritter kjenner vi igjen – på spansk.

Vi drar ned og finner et bord. Klokke er åtte. Dette må vi bare oppleve. Tror det skjer noe i kveld. Det er lørdag i Spania. Det må skje noe.

Så skjer det. Fruen – selveste sykkelfruen kommer med et glass Cola til meg, så en gin&tonic til seg. Klasseforskjell. Sånn er det å være Crew.

Og så skjer det på nytt igjen – den ene spanske pensjonisten kommer, etter den andre spanske pensjonisten som også kommer.

Bordene fylles opp. Ingen ledige bord nå. Alle er fint kledd. Men ikke vi, kun sykkelklær. Who cares…

Musikken settes igjen til et nytt nivå på spanske kjente låter. Det blir spanske kremlåtar og faktisk – gin&tonic på meg også. Livet er herlig.

Og så skjer det igjen – alle er på dansegulvet.

Spansk snittalder på +80 på gulvet og vi på snaue +40 ser på. Føler at vi drar ned snittet voldsomt, men du verden så sprekke de spanske 80 årene er. Mulig vi drar ned her også.

Alle uten oss er på gulvet – de danser på rekke – de danser med hverandre – hoftene svinger på alle – det er faktisk spansk party på sitt beste – på et hotell midt i mellom alle plassene.

Og mellom alle de +80 – her er vi – også midt i mellom. Sykkelfruen blir litt revet med. Det er bra – trenger litt trim. Ut på gulvet, og dras med av noen lokale helter.

Det er en fantastisk opplevelse, så spreke de er, så rytmisk de er.

En opplevelse for noen sliten sykkelturister fra Norge. Trodde det skulle bli en kjedelig lørdag, hadde ikke trodd det skulle bli en av de bedre lørdagene.

Vi vil også bli spreke pensjonister i Spania. Sånn midt i mellom strendene.

Voldsomt bra.


Kommentarer

kommentarer