Etter planen skulle dag 1 være en feriedag for å avklimatisere, søke litt ro og bare nyte byen – før syklingen starter for alvor. Slik ble det ikke. 

Når vi kom til Bordeaux og syklet ned til hotellet, låste bakhjulet til Trondy seg og smalt av kjeden. Da startet dagen brått med å finne en sykkelreparatør. 

Etter å ha travelt rundt i et par, tre timer i Bordeaux etter et GPS søk på “Bikeshop” – fant vi ut at de fleste hadde lørdagsstengt etter nasjonaldagen i går. Maks uflaks – men vi fant etterhvert en sykkelbutikk som var åpen.

Denne virket litt som en beskjeden og liten butikk, men du verden for en service. Etter å ha mekket litt på bakhjulet, fant vi ut at det var navet bak som hadde kræsjet helt. Ett av lagrene hadde blitt defekt og sprukket kassen som holder kassetten bak – ingen reparasjonsobjekt med andre ord.

Denne Bikeshop’en var full av deler – men bakhjul i vår dimensjon fantes ikke. Er ikke standard her nede visstnok – men gutta viste råd. Etter ett par ringe runder, fant de faktisk tak i en brukt felg hos en annen kollega. Felgen ble henta med en gang, montert på og vi flytta over både gir kassetten og gummien. Det passa helt topp. 

Bevares for en flaks. Dette var sannsynligvis den eneste felgen i hele byen, som kunne oppdrives på en lørdag.

Da startet endelig feriedagen i Bordeaux og med sykler tilgjengelig er storbyferie bare en lek. 

Litt turister et det lov å være selv med et litt hardt program – og litt artig start på denne ferieturen. Den ene dagen med god rødvin fra det lokale Bordeaux – den andre dagen blir det noen glass lokal Cognac i selveste byen Cognac.

Dagen i morgen starter kl 07 til frokost. Deretter er det 8 mil litt inn i landet på sykkelsetet til byen Cognac. Der skal vi være en dag får å nyte denne byen også. 

Mulig det blir tid til litt omvisning på Hennesys eller Deluze Cognac hus – hvem vet – men det blir utrolig kult å være midt i Cognac distriktet her i Frankrike. 

Det gledes.


Kommentarer

kommentarer