Dagen startet kl 08.00 – strålende sol – og både vi og syklene var klare for å ta fatt på dagens etappe. Dag 1 gikk fra Bordeaux til Cognac – 12 mil – som vi krympet til 8 mil.

Får å komme seg ut av store byer er tog som regel de enkleste – på grunn av at det er nesten håpløst å sykle ut. Det gjorde vi også ut fra Bordeaux – så det var noen lette 4 mil på starten av dagen – men det er litt stress med tog også med sykler og full oppakking.
Etter endt 4 mil på tog satte vi oss på syklene for første skikkelige etappe. Det var litt kjedelig strekning de første 2 milene før vi kom til Jonzac – 6 mil utenfor Bordeaux. 

Dette var vel en av de første plassene innenfor selveste Cognac distriktet. En flott og idyllisk småby med en flott borg som prydet bybildet. Vollgrav med blomsterkasser er vel litt uvant syn.

Får å komme litt utenom de trafikkerte veiene opp til Cognac, valgte vi å følge noen småveier gjennom Cognac distriktet. 

Dette var helmaks opplevelse, og vi kom tett innpå gårdene og druene. Det som var litt utfordrende var at sykkel GPS’en routet oss om til de korteste veiene – og noen ganger var det småveier som ikke var asfaltert engang. 

Snakk om å være lokalt tilstede på tur – og noen bønder innimellom så litt rart på oss når vi kom med sykler og full oppakking i 30 grader på grusvei.

Det var så utrolig mange fine små steder når vi nærmet oss Cognac – små idylliske småplasser – folketomme sådan de fleste – men plassene vitne om et yrende liv fra gammelt av.

Noen steder var det liksom en lokal kafé og en landhandel – begge som syntes å være byens midtpunkt – og her var det flott å slenge seg ned noen minutter for en kopp kaffe og litt vann. 

Det er alltid problem med vanninntak nå det blir så varmt – og vannet vi har med oss på syklene – holder jo også 30 grader. Lekkert, med andre ord – og vi klarer vel ikke å drikke nok vann som vi burde.

Det var som mange ganger vanskelig å finne frem, når man velger å sykle utenfor hovedtrassene – det er så mange små veier som krysser hele tiden. Vi har en rå sykkel GPS som har redder oss mange ganger – og også i dag. 

Men – midt oppi kjøret var det litt tid til litt drueslang – vi måtte bare smake på Cognac druene.

Litt glede for Randi – etter litt mer drueslang. 

Turens høydepunkt ble når vi rullet inn i selveste byen Cognac. Det velkjente midtpunktet i Frankrike med alle sine store og kjente Cognac hus. 

Vi var utrolige slitne og dehydrert når vi kom til Cognac – vi har nok drukket alt for lite vann i den varme solen underveis. Vi ankom byen rundt kl 19 – og har holdt på siden kl 08 på morgenen. Det er mange timer på jobb første dag. Vi skippet campinglivet – og fant oss et kanon 2 stjerners hotell midt i sentrum.

Det var ubeskrivelig gøy å få oppleve byen Cognac – men det er en helt annen historie. 

Kommentarer

kommentarer