Etter å ha sykler mellom utallige borger og vinhus – i delvis lett regn og motvind – har vi nå kommet inn til Nantes. 

Nantes er nok en fantastisk plass midt i Bretange området i Frankrike – og er en viktig historisk by i dette området. 

Byen har faktisk vært en nokså betydningsfull plass, innenfor Romeriket i sin tid og ble dannet i år 56 f.kr. Dette bærer byen preg av med sin unike og spesielle arikektur. Nantes ligger ved den kjente elven Loire, og har tidligere vært en viktig handelsby ved elven for import fra Afrika og Asia.

Det er utrolig hva et raskt Google søk kan gi av informasjon.

Selv sykkelfruen fant seg fort til rette i Nantes – og fant fort ut av hvor hovedgaten var med sine restauranter og uteliv. Problemet var at det var så mange hovedgater her.

En liten matbit ble det uansett her, før vi fant ut hvor vi skulle ligge over i natt. 

Som sagt – veien blir til underveis. Det ble hotell i kveld.

På turen oppover opplevde vi endel flotte områder – men lite tid på å stoppe opp å nyte livet. Sykkelfruen bare suste videre.

De 32 gradene som vi startet ut med i begynnelsen – er gått over til overskyet og langarmet genser vær. Det er litt kjølig i Frankrike for tiden.

Vi har lagt om ruten til litt inn i landet nå, ut fra at det var endel regn og kaldt langs med kysten. 

I morgen bærer det av stede mot Brest – og vi svinger da utover mot kysten igjen. Vi beregner 3 dager med sykling til Brest.

Brest må vi bare innom selv om det er helt ute ved kysten – ut fra at det er det sørøstlige spissen av Bretang og Frankrike. Det er et av våre mange milepæler på turen fra Bodø til Venezia.

Da er det bare å få seg litt mat i kroppen og hoppe til køys – for nye utfordringer og nye plasser kommer garanter i morgen. 

Håper både yr.no og storm.no tar feil – begge har nemlig meldt 15 grader og regn i morgen.

På med jakken og hanskene – med andre ord.


Kommentarer

kommentarer