God morgen alle sammen.

Som gammel Dilillos’fan er det vel ingen tvil om at man er tøff i pysjamas. Det er bare så koselig å ta inn på campinghytte.

På Thisted camping feiret vi Danmarks nasjonaldag med røde pølser, brød og salat. Danskene gjør ikke så mye ut av nasjonaldagen.

Det er ikke en offisiell høytidsdag, men det er vanlig å jobbe halv dag. Kvelden skal visst helst nytes sammen med Carlsberg, røde pølser og familien.

Nydelig utsikt over Limfjorden. 25 grader i lufta, 19 i havet. Soling på verandaen hele dagen, og en deilig lang svømmetur seint på kvelden.

Vi greide ikke å forlate etter første overnatting. Det ble et døgn hvile for sykkelherren og sykkelfruen etter 17 harde mil de første dagene.

Thisted by er en sjarmerende liten by med ca 13 000 innbyggere, som er oppkalt etter den norrøne krigsguden Ty. Byen ligger rett nord for Limfjorden – Danmarks største fjord eller innsjø om man vil.

Vi kom etterhvert etter noen flate mil til en fantastisk havneby – med navnet Ringkjøbing. Flott plass med en fantastisk havn – der verdens beste fiskeresturat ligger.

Vi måtte bare smake på menyen – noe vi ikke angret på. Kortreist mat, kortreiste kokker, ærlig tilberedt mat og lokalt øl – nevner ikke mer her.

Til alle som er tilfeldigvis i Ringkjøbing – ta turen innom denne plassen.

Vi kom etterhvert inn på sykkelvei 1 – Nordsjøruta – som leder oss rett til Søndervigen – en annen dansk by som ikke var noe særlig.

Men her starter en ny opplevelse – nemlig å sykle ute med sjøen på begge sider – ute på den “Hvide Sande”.

Vi er helt i starten av den “Hvide Sande” hva enn det er. For oss ser det ut som en kul vei langs kanten av Danmark – som ligger helt ute i havgapet med en innsjø innfor.

Tror det er en kul turistmagnet og et fint feriesteder for danskene selv. Dette finner vi ut av i morgen – etter noen flere flate mil.

Da er det kveld snart og vi setter opp telt nok engang, for å bevise for oss selv at vi ikke er blitt for gamle for slikt.

Kveldsmat og kaffe blir på campingens lekeplass – med store Lego for store gutter.


Kommentarer

kommentarer