Lenge før vi avreise hadde vi googlet eventer langs veien. Det meste treffer ikke med reiseplanen – men på en plass ble det klaff. Og der er vi nå.

I Denneville i Normandie området, var det en pågående østersfestival. Denneville ligger helt ved havet og finnes nesten ikke på kartet. Så stor er den – men de er gode på festivaler. Denne planla vi å rekke – og det stemte så bra med datoen i programmet vårt. 

Vi måtte derimot trø på som bare juling de siste dagene etter Le Mont Saint-Michel om vi skulle klare å rekke frem. Og det gjorde vi. 

Vi booket oss inn på en campingplass i nærheten – og var klare til dagen derpå.

Dette var en stor lokal festival – og vi var tidlig oppe dagen etter – og slik så frokostbordet ut denne dagen. Helmaks.

Det var mange stander med lokal mat, enten fisket rett utenfor eller produsert på gårdene rundt. For oss var sjømat mest aktuelt – og vi fant fort frem til teltet med “Fruties de Mer” som er rett oversatt med “havets frukter”. 

Det var forskjellige retter – og vi kjøpte det største brettet med alle rettene på deling. Vi ble servert østers, sjøsnegler, reker og hummer. Og fersk tang som salat – ææssshhh. 

Alle råvare var super freshe, da de kom opp fra havet i dag morrest og rett på markedet. Smakte fantastisk.

Her er Trondy med fersk naturell havsnegle og østers – rett fra havet.

Det var liv og røre på festivalområdet. 

Vi var tilfeldig i New Orleans i USA for et par tre år siden – og havnet opp i en østersfestival da også. Begynner å bli lei av østers – er jo bare noen få år i mellom hver gang. Særlig ja.

Her i Denneville hadde de også lokale produsenter ulike stands med lokale oster, lokale viner og lokalprodusert øl. I tillegg var det et digert loppemarked, for folk med bagasjerom. Så mest ut som om folk hadde tømt bodene sine for dagen.

Etter noen fantastiske smaksbiter og god lokal drikke – var det på tide å sykle videre. Cherbourg kaller på oss i det fjerne, og vi kan ikke annet enn å adlyde .

Det er langsiden opp igjen og sluttetappen har startet i Frankrike – før vi setter kursen over havet mot Irland og Dublin.


Kommentarer

kommentarer