Vi har forlatt Nantes og er mange mil unna nå – men må bare legge ut noen minner fra byen – den var så fin, pulserende og idyllisk. Kanskje litt majestetisk og vakker også.

På tur mot Brest – med regn og det hele – da minnes man sol i Nantes slik.

I det vi ruller inn mot Nantes, så vi det høyeste tårnet på lenge. Vi la da kursen mot byens høyeste kirketårn – og som vanlig er kirker plassert sentralt i gamlebyen. Så da havnet vi midt i smørøyet – denne gang også.

Nantes har tidligere vært hovedsete i Bretange – så her har de store bodd opp gjennom årene – fra i 56 f.kr da. Noe byen bærer preg av med sine imponerende bygninger. 

Men – er kun 300 tusen innbyggere – og to sykkelister nå. Nok til å være 6’te største byen i Frankrike. Har vært på Google igjen.

Byen er full av kunst av den kreative arten. Et artig skue for en nordmann – attpå til fra helt Nord.

Har man ikke badestrand, kan man alltids lage en på en av byens mange torg. Her kan man sitte å sole seg – på ekte campingstoler. Med palmer og det hele også – som ligner forsåvidt litt på våre blomster hjemme – plast.

Byen hadde et yrende liv på barene, mens regnet pøser ned. Vi måtte bare bli en liten del av dette – men hvor – var så mange – men til slutt fant vi en trivelig pub med en crazy bartender – det er nok det vanlige her nede. Men det hadde en koffert til bordplate – en flott koffert også.

Vi fant elven Loire – den kjente og idylliske elven Loire – skitten og fæl – med masse motorveier og jernbane rundt – ikke akkurat det vi har sett for oss. Bra vi ikke tok bilder her – elven lever på et “bilde på internett” minne. Mulig vi var på feil plass – hvem vet.

Okko hotells hadde krypinn til oss denne natta. Et 4 ⭐hotell,som burde hatt 5🌟. Med gratis mat og vin til kvelds – litt luxus er ikke å forakte – selv på sykkelferie. Synd vi ikke har bilder – før dette var et fantastisk hotell utenom der vanlige. Ikke en stol eller sofa i samme farge eller stil. 

Idyllisk by – må bare prøves og oppleves – vi anbefaler i hvert fall. 

Brest og nye slott – neste. 


Kommentarer

kommentarer