Nok en endeløs todagers med tråkking på pedalene. Mil etter mil med paddeflatt terreng – middels bra vær – langs den franske kysten. Vi har ingen valg – vi har noen kartblad igjen – som sammen viser en lang vei til mål.

Etter en fantastisk opplevelse i Saint-Malo, settes kursen langs havkanten opp mot nok et idyllisk og historisk sted – nemlig Le Mont Saint Michel. 

Vi anbefaler å google det – mer fasinerende tidevannsøy med et slott på kan ikke spores opp i denne verden – i hvertfall ikke for noen nord-norske sykkelister på franske stier.

Le Mont Saint Michel er som tatt rett ut av Ringens Herre – eller mulig Ringenes Herre er tatt ut herfra. Og midt i denne borgen skal vi bo i et døgn – hotel.com fikset det – vi har bestilt rom for over et halvt år siden. Godt beregnet at vi kommer frem dagen før da, etter nesten to uker på sykkelsete med noen utfordringer.

Underveis fra Saint-Malo til Saint-Michel, er jo ikke veien særlig kjedelig heller. På våre to dager med sykling – er det propfullt av små landsbyer med et par tusen innbyggere hver – samlet rundt en gammel kirke. Snakk om små lokale samfunn.

Det er jo noe unikt med denne strekningen da – uansett hvilken avstikker man velger – er det jo en flott opplevelse. Må jo ha vært stor aktivitet her for et par, tre, fem hundre år siden – skal man tolke byggestilen. 

Og det beste og verste med sykkelturen – er at man får oppleve det på nært hold. Man berører liksom lokalbefolkningen.

Man vet man er kommer feil – når man setter seg ned på en lokal pub for ei øl – og alle snur seg og lurer på hvem f… dere er liksom. Stampub heter det. Sånn er det her på restaurantene også. Stamresturanter – du liksom. Ja faktisk.

Mulig den beste delen av ferien akkurat det da. Og her er et utdrag av en lokal pub, med sykkelfruen som stamgjest for øyeblikket.

Vi var så heldige å finne sykkelveier utenom alle de trafikkerte veier. Vi kom plutselig over et område for rekreasjon forbeholdt de innfødte – og plutselig var vi en del av lokalsamfunnet her også. 

Helt topp å følge slike veier og områder. Det er flotte naturområder – og det har vært noen ganger at vi har fått dette med oss – også på noen av de andre turene.

Slike plasser byr på mye gammel historie og svunnen tid – og litt skog og landbruks terreng. Blir en del mil etter et kjedelig landskap også da – men det er en del av opplevelsen.

Flott er det også her på landsbygda. Det blir jo noen kule bilder i det minste. Ett av problemene er at det er langt mellom butikkene som selger mat og drikke – må planlegge litt mer her da.

Mens vi tråkker oss fremover – skimter vi Le Mont Saint Michel – øya med borgen i det fjerne. Den er gedigen – vi ser konturene på mils avstand – dette blir noe særegent tenker vi.

Det blir camping i natt – borg og overnatting på Le Mont Hotel inne i borgen i morgen – det kan dere banne på. 

Sjekk det monstre av en tidevannsøy, som kommer opp av havet i det fjerne. Tidenes opplevelse – vil jeg tro. Og her er vi nå – klyp meg i armen du kjære sykkelfruen.


Kommentarer

kommentarer