Lørdag ble en dag med syden temperaturer i vakre Kristiansand. Fantastisk stemning på fiskebrygga med ca 30 grader, var en eksotisk opplevelse for to forfrossne Bodøværinger.

En tur på Dolly’s – før en flott båttur i sørlanske skjergårdene – der vi fikk en båttur som var verd turen alene. Ingen tvil om at Trondy kler båten – håper den også kler hans lommebok.

Med frisk vind i 50 knop, mulig dette er den nye drømmebåten min også. Helt utrolig vakker skjærgård rundt Kristiansand.

Tenker det kunne vært mulig å emigrere hit. Båt liv i litt mer menneskelige miljø hadde ikke skadet.

Etter et besøk hos en del av vår familie i Kristiansand, ble det tidlig kveld. Oppmøte på Color line kl 06.30 søndag morgen – sto på dagsorden dagen etter.

Her møtte vi vår følgebil med våre to venner Kåre og Janne – som skal følge med oss de to første dagene i Danmark.

Etter å kommet i land i Danmark – med sykler og fullt utstyr – kan man ikke å unngå å sykle verdens lengste sykkelrute – nemlig Vei 1 – Nordsjøruta.

Det gjorde vi også – og hadde det som plan A. Vi har fulgt denne tidligere fra Bergen til Kristiansand og fra Amsterdam til Cherburg.

Som sagt som gjort – vi fant skiltene og satte av gårde. Men – vi traff på grusvei, vi traff på strandvei – og tok fort en beslutning – etter et par timer og noen mil med feil – at dette var helt skivebom. Vi fant fort kystvei 55 med sykkelvei på begge sider.

Etter endel – endel masse – motvind fant vi veien inn til Løkke og Blokkhus. To danske flotte ferieplasser – idylliske som få – og fikk til og med gratis lunsj av våre følgesvenner i bil.

Slitne som få – ble det en tidlig og stille kveld på Blokhus Camping.


Kommentarer

kommentarer