En aldeles nydelig dag når vi sto opp i dag morrest på Gangsåsvannet. Med frisk mot så vi for oss å sykle de oppgitte 13,5 milene straka vegen til Kristiansund i dag.

Vi har syklet ca 11 mil totalt i dag på omlag 11 timer. Har omtrent 5-6 mil igjen til Kristiansund – på grunn av noen omveier for sykkel. E39 er ikke E39 for sykkel…

Første etappe gikk rett opp over Langfjellet – som bar sitt navn – og vi var helt oppi tregrensa.

Dette tok veldig på kreftene.

Men et aldeles nydelig vær å sykle i – 13-14 grader og sol.

Deretter gikk det opp og ned mellom dalar og berg til Halsa – der vår første ferge gikk fra.

Dette tok resten av kreftene.

Fergen ble vi selvfølgelig akkurat for sen til – snakk om 2-3 minutter etter å ha syklet i nesten 9 timer. Ferga gikk akkurat fra kai når vi kom hestblesende mot kaia. Snakk om flaks…

Neste ferge kom langt om lenge og det begynte å bli veldig sent på kvelden. Det begynte også å skye kraftig til – med kaldere vind og regntunge skyer mot sør. Det ventes regn igjen – noe som faktisk stemte med yr.no.

Vurderte det slik at vi måtte finne en camping, gjerne med hytte i dag og på grunn av regnet som var meldt.

Vi søkte febrilsk etter campingplass fra fergeleie – men det var ingen. Fant tak i en – som lå med 9 km avstikker fra E39 – ringte, og de hadde ledig hytte.

Dit satte vi kursen – tenkte det var fort gjort – pyttsan kun 9 km – men en smal vei, kronglete og vanvittig kupert hele veien. Brukte svært lang tid på denne – og ble helt kjørt i kroppen. Blir da 18 km omvei da også tilsammen.

Trondy ble så kjørt i kroppen etter rundt 11 timer på setet, at han spydde 4-5 ganger på den siste biten. Helt utslitt med andre ord på ferien 2 dag…

Men til Møre og Romsdal kom vi på dag 2 og hadde i grunn en fin, men lang og hard etappe i dag også.

Et tilbakeblikk på fjellet og fjorden vi har syklet i dag, vises på bildet over. Vi kom over fjellet helt i bakgrunnen og følgte fjorden hele veien som bildet viser.

Ett vakkert tilbakeblikk…

Det blir Kristiansund i morgen, er vel rundt 5-6 mil igjen dit.


Kommentarer

kommentarer