Bremen – en annen stor by i vest Tyskland – der byen er selve hjembyen til øltypen Beck’s. Etter å ha trødd 11 mil fra Hamburg, kunne vi skimte og rulle inn i byen.

Vi hadde ikke leste om byen på forhånd, og trodde dette var en liten kjedelig tysk by med omlag 500 tusen innbyggere. Men – du verden for en sykt fin by – med et stort sentrum som tatt ut fra rene middelaldertiden.

Og det er det – byen har overlevd alle slagene rundt her opp gjennom historien – og fremstår i sin pakt fra middelalderen av. Virkelig storslått by – både før i tiden og i nåtiden.

Vi fant fort sentrum – alle veier fører inn til sentrum – så det var enkelt. Og førr et sentrum – rene Ringenes Herre eller Harry Potter stil – eller en av de i hverfall.

Vi syklet litt rundt i byen og vurderte hvor vi skulle overnatte. Blir nok et hotell her – ettersom det er regn i luften og at vi er sliten etter en lang dag på sykkelsetet – i motvind og duskregn.

Helt uaktuelt med telt i dag – også.

Litt planlegging skjer normalt når man trenger det – så planlagt overnatting skjer normalt når man ankommer en plass. Det var ingen av oss som planla at vi skulle nå Bremen i dag – vi bare rakk det.

Så – litt tysk kortreist vin i glasset – med syklene oppstilt etter den gamle veggen – søkte vi opp dagens overnattingssted.

Den storstilte Bremen – kan anbefales som en ren storbyferie. Fly til Hamburg og en times tog til Bremen – kan være en god plan for ei langhelg.

Skulle ha vurdert tog vi og – men er ennå på sykkelferie i følge sykkelfruen. Da spiller det liten rolle for mine argumenter – som regn og vind og så videre.

Jeg må bare følge etter som vanlig.

I Bremen fikk vi også smake på den tyske pølsen Bratwurst – servert slik tyskerne har den – opp ned i brødet – feil vei i følge oss da.

Litt upraktisk – når man letter på brødet og alt tilbehør faller av pølsa – mulig man ikke skal lette på brødet da – og spise den opp ned.

Og sjekk den pølsebua på bildet under – slik har vi bare i Bremen – kan man nok si med stor sikkerhet.

Og – som siste kommentar på pølsa – så var den riktig så god.

Byen har mye å tilby, og virker som en livlig by. Til tross for litt regn i luften – var det full fart stort sett over alt.

Noen plasser skulle man tro at Oktoberfestivalen har startet litt tidlig – og tro hvordan det er under festivalen i oktober da. Litt langt vorspiel muligens.

Vi måtte bare gå rundt å se og nyte byen, på alle mulige måter. Vi fikk til og med smakt på en liten stor Beck’s også etterhvert, etter at pølsa var på fortært.

Vi lar bare bildene tale for seg selv – og beklageligvis er det ny dag i morgen – med nye flate 6 mil i motvind og småregn til en plass som heter Oldenburg.

Oldenburg skal være en riktig så vakker by, skal man tro hotellrepsjonisten – det gjenstår å sjekke det ut.

Som sagt – kun 6 flate mil dit. 36 mil igjen til Amsterdam.


Kommentarer

kommentarer